Obdaruj a podpoř Lil'castle

Obdaruj a podpoř Lil'castle
18/11/2020

Za vznikem značky Lil'castle stojí dvě maminky, Zuzana a Nikola, které se rozhodly během mateřské "dovolené" založit "něco svého". A protože poslední roky trávily zejména s malými dětmi, jaksi přirozeně padla volba právě na produkty pro děti, a to konkrétně na dekorace do dětských pokojíčků. Chtěly tvořit své vlastní produkty a těmi prvními byly obrazy a plakáty. Trvalo ale téměř rok, než Nikola, sama malířka, postupně našla 25 slovenských ilustrátorů, kteří pro Lil'castle namalovali zhruba 150 ilustrací, tedy první nabídku, s níž v prosinci 2018 spustily vlastní e-shop. Ke všem obrazům mají výhradní licence a autorům odvádějí podíl z prodeje. Dnes kupují grafiky i z jiných zdrojů, ale rády by ve spolupráci s umělci a tedy v podpoře slovenské tvorby pokračovaly i nadále.

Postupně svůj sortiment začaly rozšiřovat o roustoucí metry sladěné s obrazy v jejich nabídce. Jejich cílem je poskytnout ucelené kolekce doplňků, které tak ulehčí zařizování dětských pokojíčků. Kreativní Lil'castle má i plno dalších nápadů a už brzy svou kolekci obohatí o okouzlující nálepky na stěnu či scénické tapety, které budou tisknout klientům na míru.

V jejich nabídce si můžete vybrat z několika kategorií, jako jsou Děvčata, Chlapci, Univerzální, Skandinávské atd. V reakci na současnou situaci také nedávno vytvořili kategorii Naučné pro všechny malé studenty určenou především těm, kteří se nyní učí distančně a jejich pokojíček je zároveň i školní třídou. Prozatím v této nabídce naleznete krásně zpracované mapy světa, abecedy a solární systém, ale přibydou i další originální pomůcky.

Kolekce doplňků, které k sobě ladí

Složte si dekorace z několika doplňků, které budou společně ladit:

Obrazy a plakáty - u každé ilustrace si můžete vybrat nejen rozměr, ale také provedení, a to buď plakát zarámovaný do dřevěného rámu nebo canvas (bavlněné plátno ručně natáhnuté na skrytý dřevěný rám

Rostoucí metry - při zařizování dětského pokoje můžete v rámci jedné série zakoupit obrazy v kombinaci s rostoucím metrem ve formě canvas plátna na zavěšení anebo textilní nálepky, která se lepí na různé povrchy, ideálně na dveře, nábytek nebo na stěnu. Nálepky se lehce sejmou a přelepí na jiné místo bez poškození povrchu.

Nálepky na stěnu - brzy budou v nabídce také textilní nálepky na stěnu, které si lehce sladíte s obrazy či roustoucími metry v rámci jedné série. Půjde o pevné nálepky, které se snadno nalepí na rovný povrh, i následně odlepí.

Scénické tapety - tapety, na nichž není pravidelný vzor, ale scenérie. Tyto tapety se vyrábí na míru a při zadání objednávky je třeba poskytnout rozměr stěny, na níž se tapeta bude lepit.

Kontrastní černobílé kartičky pro děti

Sada 20 kartiček o rozměru 8 × 12 cm vytvořená ze série černobílých ilustrací, které pro Lil'castle namalovala Katka Krúpová. Kontrastní černobílé barvy umí zaostřit už i nejmenší děti, kartičky jsou proto ideálním pomocníkem na cestách nebo v čekárně u doktora, kdy je třeba děťátko něčím zaujmout a zabavit. Zároveň podporou vidění v kontrastech vznikají v mozku dítěte nová nervová spojení, mozek se vyvíjí rychleji a zdokonaluje se vidění. Podporuje se tak hlavně ostrost vidění a koncentrace. Kartičky jsou ideálním dárkem při narození, ale i k Vánocům pro děťátka, která si hračky ještě tolik neužijí.

Produkty Lil'castle najdete na e-shopu www.lilcastle.com nebo také v kamenném obchodě s dětským sortimentem Bubliboom v Žilině.