Obdaruj a podpoř nikko b.

Obdaruj a podpoř nikko b.
25/11/2020

"Naše kosmetika je pro milovníky vůní a dotyků," představuje nikko b. ve zkratce Barbora Mikulášová, která za značkou stojí. S designovými mýdly začala v Česku v roce 2013 jako jedna z prvních a dnes se zaměřuje hlavně na rozšíření sortimentu pečující kosmetiky a funkčních produktů pro cestovatele, sportovce a řemeslníky. Mýdla nabízí v široké škále vůní a dává si záležet především na jejich hebké pěně a textuře, aby mytí mýdlem byl prostě zážitek. U všech pečujících přípravků hledí hlavně na funkčnost a šetrnost, základem jsou tedy neparfemované a hypoalergenní produkty. Specialitou nikko b. je řada péče o ruce – zjemňující peelingové mýdlo s pemzou Hardwork a vosk na suché a rozpraskané ruce Rest Bar s arganovým olejem. A mýdla zase frčí hlavně na Vánoce – jsou ideálními dárky a můžete je tedy pořídit i ve speciálním dárkovém balení.

⬆ ⬆ ⬆ Mýdlová bonboniéra

"Kosmetiku vyrábíme v naší dílně v Jižních Čechách v Sezimově Ústí. Každá dílčí činnost výroby má svou místnost a svůj prostor, kontrola kvality každého jednotlivého vyrobeného kusu probíhá v několika krocích. Používáme suroviny převážně od dodavatelů z ČR a z EU tam, kde to lze. Spolupracujeme také s lokálními dodavateli a farmami – máme například speciální jihočeskou řadu mýdel, do kterých používáme místní med, kozí mléko, víno nebo pivo. Všechny naše produkty jsou bez palmového oleje a v nabídce máme i veganský sortiment. Do mýdel ale používáme i třeba biosádlo z farmy Sasov u Jihlavy. Sádlo dodává mýdlům jemnost, pěnu a tvrdost. Zároveň je typicky českou surovinou a navíc takto farmě pomáháme zpracovat jejich nadprodukci z výroby, jelikož sádla mají nadbytek. Taková spolupráce mi přijde ideální," přibližuje Barbora výrobní proces.

⬆ ⬆ ⬆ Solné Raspberry – příjemná svěží vůně maliny a rebarbory, která voní skoro všem ženám. Solné mýdlo je u zákazníků nejoblíbenější, po umytí máte totiž pocit osvěžení a čistoty a navíc je extra vhodné na problematickou pleť. Obsahuje bambucké máslo a podmáslí.

"Naše mýdla si oblíbily především ženy středního věku, které mají rády vůně, hezké věci, umí samy sebe potěšit dárkem a už vědí, co v životě chtějí. Ale také třeba maminky od rodin, lidé, co mají rádi zajímavé a netradiční věci, nebo muži, kteří chtějí potěšit své ženy. Vosk na ruce pak často používají ekzematici, řemeslníci či sportovci," představuje Barbora své nejčastější zákazníky.

⬆ ⬆ ⬆ Solné Santal & Cedr – unisex orientální jemně dřevitá vůně. Solné mýdlo s kakaovým máslem a s ovesným mlékem.

"Máme sortiment i pro různé speciální požadavky a speciální užití. Vyberete si z kategorií Pro alergiky, Pro vegany, Pro cestovatele, Pro řemeslníky, Pro kuchaře… Nabízíme širokou škálu mýdel různých vůní se zajímavým vzhledem. Ta jsou ideální jako dárky, ale i pro běžné použití. U designových mýdel vypadá každý kousek pokaždé trochu jinak, takže i když budete kupovat stále stejný druh, vždycky vás něčím překvapí. Naše mýdla nevysušují, mají příjemnou pěnu i texturu a hlavně se nerozmáčí a dlouho vydrží. V rámci pečující kosmetiky jde myslím hlavně o to, co komu vyhovuje, a to je třeba vyzkoušet. Co je pro nás typické, že v pečující kosmetice máme v základu vždy neparfemovanou verzi produktu a jde nám především o maximální funkčnost. Naším největším trhákem je řada péče o ruce: peelingové mýdlo s pemzou Hardwork, a vosk na suché a namáhané ruce Rest Bar. To jsou speciality pro řemeslníky a vůbec pro každého s namáhanou pokožkou rukou," upřesňuje Barbora, pro koho jsou její produkty vhodné.

⬆ ⬆ ⬆ Morning Rose – jemná něžná ženská vůně poupat a ranní rosy. Vůně je bez alergenů. Mýdlo s jogurtem, hedvábím a olivovým olejem.

"Při vývoji hodně vycházíme z přání a požadavků zákazníků, a když se pak produkt povede a vyhovuje, tak má pozitivní efekt na pokožku, vlasy, apod. podle toho, k čemu je určený. Hodně velké ohlasy má náš vosk na ruce Rest Bar, který si nejvíce pochvalují zákazníci s ekzémem a popraskanou pokožkou rukou. Máme radost, když se opakovaně vrací s tím, že jim vosk pomohl dát ruce do kupy – mít ruce v pořádku a opečované, myslím opravdu ocení každý. No a mýdla navíc zákazníky těší svou vůní a příjemným pocitem po umytí," popisuje Barbora, jak její produkty zlepšují zákazníkům život.

⬆ ⬆ ⬆ Hardwork s pemzou – peeling na ruce a nohy – funkční mýdlo pro ženy na nohy, anebo na ruce pro zahrádkaře, malíře a řemeslníky. Zjemní a opiluje drsnou pokožku a umyje veškerou špínu. Je to zároveň solné mýdlo s podmáslím a zeleným jílem.

"Vždycky jsem si šla a půjdu vlastní cestou a při tvorbě receptur se nechci nechat ovlivňovat (třeba i záměrně). Každá značka má svůj vlastní styl a v kosmetice každému zákazníkovi vyhovuje něco trochu jiného. Každý si najde to své. Důležitá je pro nás zpětná vazba zákazníků a pak požadavky, jaké další produkty by uvítali," líčí Barbora, čím se při své tvorbě inspiruje.

⬆ ⬆ ⬆ Rest Bar vosk na ruce – s arganovým olejem a zeleným čajem, obzvlášť vhodný na suché a popraskané ruce, na ekzemy apod. Chrání pokožku proti vnějším vlivům, vyživuje a přitom nemastí.

⬆ ⬆ ⬆ Olej na nehty – s malinovým olejem, arganovým olejem a ceramidy. Vyživuje nehty, které pomáhá zpevnit, a nehtovou kůžičku pomáhá zacelit a udržet vláčnou. Balení v praktickém aplikátoru se štetečkem, co se nikde nevylije.

⬆ ⬆ ⬆ K*ndicionér pro intimní hygienu – nejnovější produkt s kyselinou mléčnou, kokosovým olejem, aloe vera a ovesným proteinem. Kondicionér má vyladěné pH 3,8, takže neštípe a nedráždí. Šetrně myje a nevysušuje. Téměř neparfemovaný, jen s kapkou esenciálního oleje Tea Tree.

⬆ ⬆ ⬆ Šampon na mastné a jemné vlasy – tuhý šampon s proteiny, pantenolem, keratinem a jojobovým olejem. Šetrně myje, je bez parabenů, bez sulfátů, bez silikonů. Vůni tvoří pouze esenciální oleje s rozmarýnem a geraniem, které prospívají vlasové pokožce.

⬆ ⬆ ⬆ Balzám na rty Káva / Kokos & mango / Čokoláda – s mangovým máslem, malinovým olejem, arganovým olejem. 3 různé vůně, 3 různá balení. Balzám rty účinně vyživuje, dlouho na nich vydrží a rty přitom nejsou mastné.

A co je pro nikko b. nejdůležitější? "Vyrábět kvalitní a funkční produkty za dostupnou cenu tak, aby je lidi používali i pro sebe, a nejen jako dárky nebo vzácnosti. Pravdivost, střízlivost a otevřenost v komunikaci – někdy tomu říkám 'antimarketing', protože neslibujeme žádné zázraky, komunikujeme se zákazníky na rovinu a bereme i negativní recenze. I po našem šamponu může mít někdo příšerné vlasy a vosk na ruce také nemusí každému pomoci. S péčí o pokožku se snažím poradit hlavně jako lékař – často pomůžou úplně jiné věci než kosmetika. Také chceme zákazníky potěšit a dopřát jim příjemný zážitek třeba z mytí voňavým mýdlem s hladivou pěnou… Prostě radovat se i z maličkostí, protože i to obyčejné mýdlo může být krásné. Důležitá je pro nás také práce v týmu. Věřím, že když nás to baví, tak je to vidět i na našich produktech," představuje Barbora hodnoty značky nikko b. a jedním dechem dodává: "To zní všecnno jako hrozné klišé, ne?" :-)