Cesta ke své ideální vůni

Cesta ke své ideální vůni
30/11/2021

Kdo za značkou Perfumed Prague jmenovitě stojí?
Jsme Olga Dworzycka a Borys Kudela a pocházíme z Polska, již několik let však spokojeně žijeme v Česku. Oba nás prakticky celý život provází láska k vůním, která nám (někdy doslova) nedá spát.

 


Proč jste si „vybrali“ zrovna výrobu svíček a vůní?
Vystudovali jsme umění parfemářství ve Francii, inspirovali se konceptem známým ze světových metropolí, upravili jej do vlastní podoby a v roce 2016 založili první studio v Praze, kde je možné si vytvořit vlastní vůni (a možná si tak i splnit vlastní sen - jako my). Svou roli také trochu sehrála knížka „Čokoláda”; od Joanne Harris, v níž hlavní hrdinka provozuje obchod s čokoládou a vždy ví, co je pro koho nejlepší. Neomezujeme se výhradně na osobní vůně, tvoříme rovněž sójové svíčky, interiérové vůně či vonné vosky. Naše svíčky vytváříme s láskou k minimalismu, ručně a v malém množství. Vosk, který používáme, je veganský, rozložitelný a netoxický. Důraz na udržitelnost klademe i při volbě obalů, ty je možné po dohoření svíčky využít třeba jako dózu či vázičku a nebo obal přinést do studia a nechat jej znovu naplnit. Vždy tvoříme s ohledem na naši planetu. 


Který produkt je u vašich zákazníků nejoblíbenější?
Bestsellerem je svíčka „Mech” z nové kolekce BAMBOO. Divokost lesního světa uzavřená v malé sklenici... Stačí se nadechnout a ihned se ocitnete v hlubokém hvozdu, kde se za jehličnatou oponou odehrávají magické příběhy. Připomeňte si, jak voní autentická příroda, nedotčená a osobitá. 


Který produkt je váš nejoblíbenější? 
Celý náš koncept je naší srdcovkou. Nejraději pracujeme s lidmi, kteří dělají věci poctivě a vkládají do každého produktu kus své duše. Jejich zápal a příběhy jsou to, co nás inspiruje a pohání. Nikdy bychom nenabízeli produkt, který sami nemilujeme a kterému 100% nevěříme.


Používáte vaše výrobky denně?
Každý výrobek, který uvádíme na trh, je námi testován. Každý den pálíme svíčky, testujeme nové vonné kompozice.


Pořádáte workshop, kde si člověk může sám vyrobit svůj parfém. Jak workshop probíhá, kolik stojí (včetně flakonu vůně) a jak dlouhá je doba od příchodu k vám do odnesení si svého parfému?
Tvorba vlastní vůně je zábavný zážitek a nezapomenutelná zkušenost. Stačí jen nechat se vést svou intuicí a užít si celý proces, na jehož konci vznikne osobní vůně i s personalizovaným štítkem na flakonku. Během workshopů máte možnost poznat více než 100 vůní ze světového hlavního města vůní Grasse. Workshop trvá zhruba hodinu a vlastní parfém si rovnou odnesete. Cena je 1699 korun za 50 ml a 2299 korun za 100 ml. Skvělé je, že vám parfém můžeme kdykoli přidělat.


Jak koronavirová doba ovlivnila vaši značku? Vidíte v té době i nějaká pozitiva?
Změnilo se hodně věcí. Doba koronavirová s sebou přinesla přesun do onlinu. Musíme revidovat celý náš obchodní model a spoustu věcí změnit, protože trh se mění. Workshopy ustaly, ale přibylo nám mnoho zakázek pro firmy.
Ještě víc jsme pochopili, jak důležité je, abychom se navzájem podporovali. 


Máte obchod na Praze 1, brzy otvíráte druhý obchod na Letné, kdy a na jaké adrese?
Znáte to: člověk míní a život mění - a při rekonstrukci je to skoro pravidlo. Mysleli jsme, že touto dobou bude náš druhý showroom na Letné již otevřen, ale zpozdily se nám objednávky nábytku a další drobnosti. Nyní už ale opravdu finišujeme a brzy dáme vědět, kdy konečně otevřeme! Adresa bude Milady Horákové 51. Sledujte nás na sociálních sítích, třeba tady: www.instagram.com/perfumedprague.


Budete na obou termínech Dyzajn marketu Zima. Na který se těšíte víc? Co na kterém budete mít?
Na oba termíny se moc těšíme. Moc se nám líbí, že se na jednom místě mohou potkat lidé, kteří nabízejí i hledají poctivé řemeslo. Potkává se tam láska k věcem, co dávají smysl. Energie, kterou nenajdete nikde jinde. Připravujeme spoustu novinek pro oba trhy.


Je něco, co by mělo zaznít a já se nezeptala?
Naslouchejme svému srdci a následujme své sny. Naší motivací zůstávají spokojení zákazníci. 

 

---dyzajnmama---