25 žen, které šijí svým srdcem

25 žen, které šijí svým srdcem
08/02/2022

Kdo za vaší značkou jmenovitě stojí? A kdy vaše značka vznikla?
Za Šijeme srdcem stojí jako jeden muž pětadvacet šikovných cílevědomých žen pod vedením zakladatelky Adriany Bodrog. Značka vznikla v roce 2013 a od té doby dynamicky roste a rozšiřuje portfolio. 

Co tvoříte teď a jakým výrobkem vše začalo?
Tvoříme českou funkční i volnočasovou módu pro ženy, děti i muže. Specializujeme se na to, aby funkční kousky byly stylové a kreativně využitelné v přírodě i městském prostředí a volnočasová móda vynikala nápaditostí a komfortem, který svému nositeli přináší. Historicky jsme začínali s dětskými čepičkami a dětskými softshellovými kalhotami a bundami, které jsou stále jedním z našich nejdůležitějších produktů. 

Zmiňujete kvalitu vašich kousků z hlediska materiálových parametrů, přibližte nám, čím je vámi používaný materiál tak kvalitní oproti jiným lokálním značkám. 
Využíváme mnoho typů materiálů. U všech dbáme na perfektní technické vlastnosti a parametry, ale také na to, aby byly pohodlné a vydržely dělat našim Srdcařům radost dlouho. Je nám velmi sympatická myšlenka slow-fashion módy. Rádi také využíváme přírodních materiálů jako je bambus, tencel, modal apod., které jsou velmi příjemné na pokožce a zároveň je jejich výroba šetrná k životnímu prostředí, to je pro nás také důležité. Myslím, že podobné priority mají i ostatní lokální značky, proto jsme rádi, že se mezi takto špičkové výrobce řadíme. 

Čím jste mezi lokálními značkami jedineční? 
Naše portfolio je velmi komplexní. Kvalitně oblékáme děti a to do všech třech funkčních vrstev, abychom jim umožnili dovádění a cesty za dobrodružstvím v jakémkoliv počasí. Je jim pak pohodlně, tři tenké vrstvy nebrání v pohybu a rodiče si mohou být jisti, že zůstanou v suchu a teple, předejdou tak prochladnutí a následnému nastydnutí. Oblékáme také ženy a zde se opět soustředíme na komplexnost. Nabízíme sportovně funkční kousky, ale i fashion. Z naší nabídky si vybere slečna na střední škole, managerka, maminka i zralá žena. To je to kouzlo. Jen málokterá lokální značka obslouží v tak široké škále možností děti, ženy i okrajově také muže. 

Který kousek je váš bestseller a proč?
Bestsellerem je dámská softshell parka. Jde o univerzální kus oblečení, softshellový kabátek, který je velmi hezky střižený, funkční a pyšní se propracovanými detaily. Ženy (ale i děti, protože ho máme i ve verzi pro ně) ho milují právě pro jeho všestrannost. V parce můžete vyrazit na túru, ale i do velkoměsta a garantujeme, že pokud v ní dorazíte do divadla, ostudu určitě neuděláte. Odolá opravdu silnému větru i dešťovým kapkám. Dokonce k ní nabízíme vsadku, která schová těhotenské bříško i děťátko v nosítku. 
Pokud se budeme bavit o dětské módě, tak zde jsou bestsellery softshell kalhoty a bundy, které i přesto, že s dětmi rostou poměrně dlouho a jsou tak kvalitní, že je odnosí ještě i sourozenci a děti od kamarádky, opouštějí naši dílnu v tisících kusech ročně. 

Jaké kousky šijete pro muže? Budete je mít na Dyzajn marketu?
Po úspěchu dětské a dámské módy jsme se rozhodli dělat radost také mužům. Pro naše Srdcaře šijeme trička, kardigany, teplákovky, čepice, spodní prádlo a chystáme další, velmi zajímavé novinky. 
Pokusíme se na Dyzajn market nabalit i nějaké pánské kousky. Pravděpodobně dovezeme naše nejpohodlnější pánské bambusové spodní prádlo, kardigany a možná také teplákovky. Uvidíme, kolik se nám toho vejde do dodávky...


Máte ve standardní nabídce i plus size oblečení pro dámy?
Standardně najdete na našem e-shopu velikost 44/46. Dřív, když jsme se ještě kapacitně mohli věnovat úpravám na míru, jsme šili i větší kousky. To už nám teď čas bohužel nedovoluje. 
Spousta našich produktů je oversize a troufáme si tvrdit, že velikosti a především střihy jsou v takovém rozsahu, že potěší opravdu velkou většinu trhu. Záleží, co považujete za plus size velikosti, někde je takto označováno už oblečení 44/46, to standardně nabízíme téměř u všech typů dámského oblečení a pár kousků budeme mít pravděpodobně i na stánku. 

Od jakých velikostí šijete dětské oblečení?
Většinu produktů máme od velikosti 74/80 nebo 86/92. Například softshellové bundy šijeme od velikosti 86/92. Je tomu tak proto, že pro menší děti nabízíme softshellové kombinézy. 

Plánujete šít i z látek s vlastním autorským potiskem?
Drtivá většina našich potištěných látek je již několik let autorských. S radostí spolupracujeme s několika šikovnými mladými designéry, kteří pro nás motivy na potisk našeho oblečení navrhují. 

Proč jste se přihlásili na Dyzajn market a jaká jsou vaše očekávání?
Dyzajn market je krásná akce, kterou mnoho let sledujeme. Schází se na ni zástupci naší cílové skupiny a určitě příjdou i lidé, kteří značku Šijeme srdcem neznají. Nemáme showroom, pro naše příznivce je tak přínosné, když si budou moci oblečení osahat a zkusit. Některé materiály si člověk zamiluje na první dotek a to z fotografie na e-shopu bohužel není vždy patrné. A další noví lidé budou moci náš srdcový brand poznat. Takže čekáme, že se potkáme s našimi stávajícími zákazníky, také těmi, kteří nás znají ale ještě nemají osobní zkušenost a s novými potenciálními zákazníky, kterým bychom mohli dělat radost. 

Je něco, na co jsem se nezeptala, a měla jsem? 
Neptala jste se na novinky, na které se mohou naši příznivci těšit. Chystáme řadu kousků, na které se velmi těšíme a doufáme, že rozzáří oči našim Srdcařům. Připravujeme novou dětskou i dámskou a možná dokonce také pánskou softshellovou bundu v trendy střihu a mnoho dalšího. Možná, když vesmír a pandemická situace dovolí, tak některé horké novinky přivezeme už na Dyzajn market. 

---dyzajnmama---