Na sport i do práce

Na sport i do práce
14/01/2024

Kdo za značkou Drexiss stojí a kdy vznikla?

Jmenuji se Petra Dresslerová a jsem mámou dvou dětí, vystudovaná chemička, milovnice sportu a zakladatelka značky. Od roku 2012 znáte naše produkty pod značkou IceDress, kterou jsem vybudovala spolu s báječným týmem švadlenek, háčkujících babiček a šikovných maminek na mateřské. V roce 2020 jsme se pak přejmenovali na Drexiss.

Co vás motivovalo k založení vlastní značky?

Především to, že produkty, které jsem aktuálně potřebovala, nesplňovaly mé požadavky. Značka se rozrůstala postupně. Začínali jsme háčkovanými kulichy, kdy se, po operaci s kolenem a po následném rizikovém těhotenství, stalo háčkování moje hobby.

 

Jaké byly začátky vaší tvorby, co vás nejvíc překvapilo / zaskočilo?

Nejnáročnější nebylo paradoxně samotné tvoření, ale všechna administrativa a papírování kolem.

Čím se podle vás odlišujete od ostatních značek oblečení?

Obsáhlou nabídkou sortimentu, protože máme módní i sportovní oblečení a ještě navíc pro děti i pro dospělé. Zároveň se snažíme do sortimentu zapracovat stejně laděné oblečení pro celou rodinu, ať už motivem, nebo střihem. A také možnost vytvořit si na funkční oblečení vlastní grafiku se stala u našich zákazníků velmi oblíbenou.

 

Jaký produkt je váš bestseller a proč tomu tak je?

Z módní části jsou to letní šaty Angelika, které jsou velmi oblíbené hlavně díky skvěle padnoucímu střihu a elegantní stuze na zádech. Z funkčního sortimentu jsou to pak čelenky a coolmaxová trička ve stejných grafikách, co si tiskneme sami.

Oblečení, které vyrábíte, vyniká krásnými vzory. Navrhujete si je sami?

Ano. U funkčního oblečení si je nejen sami navrhujeme, ale i tiskneme. U úpletových materiálů si některé vzory necháváme natisknout.

 

V nabídce máte oblečení pro ženy, děti i muže. Chystáte se rozšířit nabídku i o plus size kousky?

Je to jedním z našich plánů pro letošní rok. Od jara do našeho sortimentu začneme postupně zařazovat ty nejžádanější kousky i v plus size velikostech.

Co považujete za prozatím největší úspěch vaší značky?

Největším úspěchem pro nás jsou naši zákazníci, kteří se k nám neustále rádi vracejí.

 

Dyzajn marketu se účastníte pravidelně. Co vám účasti přinášejí?

Hlavním přínosem je pro nás zpětná vazba od zákazníka. Zároveň nás to posouvá stále dál v naší tvorbě. Díky účasti na Dyzajn marketu vidíme, že to, co děláme a jak to děláme, má smysl. 

Jestli jste ještě neměli možnost vyzkoušet oblečení značky Drexiss, stavte se u jejich stánku 16. a 17. března na jarním Dyzajn marketu a přesvědčte se na vlastní kůži, že funkční oblečení může být i krásné a stylové.