Nováčci Jarní edice

Nováčci Jarní edice
06/02/2023

Lucie Tvrdíková

Autorka Lucie absolvovala na univerzitě obor Design kovu a šperku a poté se vydala směrem sochařství se specializací na keramiku. Studium ji předurčilo cestu k výrobě šperků, doplňků a porcelánového nádobí pro všední dny i speciální příležitosti tak, aby se i z obyčejné každodennosti stal jedinečný rituál.

Simply up

Česká móda pro muže, která si dala za cíl zjednodušit pánský šatník. K výrobě používá nejkvalitnější bavlnu Supimu, díky níž je oblečení velmi jemné, ale i přesto je odolné a udržuje si svou podobu po dlouhou dobu.

Facebag

Rodinná značka sídlící v srdci Prahy představí na jarní edici kabelky a další kožené doplňky z hovězí usně. Samotné kořeny vývoje současné výroby kabelek FACEBAG sahají až do roku 1960, kdy se začala tato unikátní tradice rukodělné výroby budovat. Výsledné modely pak procházejí přísnou kontrolou majitele značky a designéra Martina Závorky.

wolfkids

Značka wolfkids vznikla z touhy po kvalitním, jednoduchém a udržitelném oblečení. K výrobě používá pouze přírodní materiály, jako je 100% bavlna nebo len a zaměřuje se hlavně na oblečení pro děti a jejich mámy. V nabídce najdeme kromě mušelínových a lněných šatů i chunky svetry, které vznikají v malé pletařské dílně v podhůří českých hor a jsou vyrobeny z kvalitní 100% bavlněné příze.

Naše cajky

Autory Lenku a Vaška spojuje láska k tvoření z čistých přírodních materiálů, které využívají do posledního zbytku. V malé dílně v Krkonoších vznikají prkénka, stoličky, misky a jiné dřevěné doplňky. Surovinu k výrobě mají převážně z místních lesů a k ošetření používají pouze přírodní oleje a vosky. Největší výzvou pro ně je skloubit funkčnost a dllouhodobou udržitelnost výrobku.

Tak která značka vás nejvíc zaujala? Přijďte si všechny šikovné tvůrce prohlédnout naživo na Dyzajn market Jaro 11. a 12. března.