Chtě nechtě vás Volkynevolky překvapí

Chtě nechtě vás Volkynevolky překvapí
03/04/2022

Volkynevolky jsou zážitkové knihy pro páry, rodiny i přátele. V knize najdete aktivity, které jsou skryté pod stíracími políčky. Aktivity jsou dobrodružné, romantické, bláznivé, kreativní. Nikdy dopředu nevíte, co vás čeká. Máte pouze nápovědu formou ikon a hashtagů – zjistíte například jestli se jedná o venkovní aktivitu nebo kolik času na výzvu potřebujete. 

Kdo jmenovitě za značkou stojí?
Značku jsme daly dohromady dvě kamarádky – Ingrid Halabicová a Julie Černá. V minulosti jsme spolu stály za občanskou iniciativou v oblasti vzdělávání v rámci naší obce. Zjistily jsme, že se nám spolu dobře pracuje a že se dobře doplňujeme, tak jsme vymyslely další projekt, značku Volkynevolky. 


Jak vás napadlo vyrábět právě tyto produkty? Co k tomu vedlo?
Setkávaly jsme se ve svém okolí s tím, že lidi nenapadá, co pořád dělat, jak s partnerem nebo dětmi. Hodné lidí sklouzává do stále stejných aktivit. Pokud hledáte něco nového, na to potřebujete zas dost času z hlediska plánování. S Volkynevolky jsme tuto práci udělali za vás a výzvy detailně připravili. Tím jsme se chtěli odlišit od konkurence. Naše výzvy jsou detailně popsané a konkrétní. Další výhodou Volkynevolky je pravidlo, že když políčko setřete, tak se musíte do aktivity rovnou pustit. Takže předejdete odkládání aktivit. 


 

Pro koho jsou vaše knížky určeny?
Výzvy jsou určené vlastně pro kohokoli, kdo se rád pouští do nových věcí a má rád překvapení. Taky vás trochu popostrčí do společných nových zážitků se svými blízkými. K plnění výzev je potřeba vzájemná spolupráce. Pomohou lépe poznat nového partnera nebo naopak nakopnout unavený vztah. Výzvy s rodinou zase mohou přispět ke společným zábavným zážitkům se staršími dětmi, které je někdy těžké zaujmout.  Zákazníci, kteří kupují edici na Doma, jsou pak parta přátel, kteří se navzájem hecují k plnění výzev, nejlepší kámošky, páry nebo rodiny. 


Jak byste definovali udržitelnost, o kterou se vaše tvorba opírá?
Jsme lokální značka, využíváme místních dodavatelů, i když to s sebou nese více nákladů i hledání technologických postupů. Při tvorbě výzev jsme myslely na to, aby nebylo při plnění potřeba nakupovat nové nebo jednorázové věci. Většinou si vystačíte s tím, co máte běžně doma nebo dané věci můžete používat opakovaně. Také můžete dokupovat nové edice, do knihy s kroužkovou vazbou se vejdou edice dvě. Jednotlivé strany mají prostor pro nalepení fotky, psaní poznámek, takže vám kniha zůstane jako album plné vašich společných zážitků.


Jak (ne)náročné výzvy lze očekávat? Zvládne je opravdu každý bez omezení – fyzického, věkového atd.?
Vždy záleží na tom, jak moc se do výzvy pustíte, s jakou energií. Můžete do toho jít naplno a dostat se na hranici své komfortní zóny, můžete se naučit hodně o sobě i vašich blízkých. Nebo můžete jít do výzev lehce a zažít spoustu legrace. 


Vyrábíte i produkty na míru třeba jako svatební dar pro novomanžele?
Samotná edice Volkynevolky Spolu je určená pro páry, pro novomanžele je to tedy ideální dárek. Vedle knihy je taky možné koupit plakát s výzvami a můžete si jej pověsit doma jako obraz, který vám bude připomínat vaše společné zážitky. 


Co plánujete vyrábět do budoucna?
Obě jsme pracovali ve vzdělávání, tak jsme přemýšleli o vzdělávacích aktivitách. V rámci výzev máme novou tentokrát vášnivou edici pro páry, o kterou si řekli sami zákazníci a připravujeme také ekologické výzvy. 


Proč jste se přihlásili na Dyzajn market? Co očekáváte?
Fungujeme jako značka pouze v online prostředí. Cítíme potřebu se s našimi zákazníky potkat osobně. Taky je super, že si mohou naše produkty tzv. osahat. A proč zrovna Dyzajn market? Za nás je to stoprocentně nejlepší událost, je skvělé, že se drží vysoká úroveň a je to zároveň i akce, kterou samy navštěvujeme, je zde velká kumulace skvělých značek a podporuje hodnoty, s kterými se ztotožňujeme.

---dyzajnmama---