Goci

Goci
05/10/2023

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?

Jmenuju se Naďa Gocmanová a jsem majitelkou značky Goci. Moje předchozí práce fakturantky mě ubíjela a stále jsem snila o své módní značce, kterou se mi podařilo založit po mateřské dovolené v roce 2015. To jsem ovšem byla na vše sama. Dnes mám kolem sebe pár dalších lidí, kteří to táhnou se mnou. Za značkou GOCI dnes, kromě mě, stojí i tři krejčové a dva lidé, kteří se starají o propagaci, web a komunikaci se zákazníky.

Čím se vaše tvorba odlišuje od ostatních lokálních značek ve stejném oboru?

Pocházím z rodiny, kde je krejčovské řemeslo tradicí. Moje prababička byla ve své době vyhlášená krejčová a moje mamka mistrová na oděvním učilišti. Sam jsem vystudovala oděvní průmyslovku a vyšší školu oděvního návrhářství v Praze. Stojím si za tím, aby byly naše modely nejen nápadité, ale i precizně vypracované. Myslím, že právě to nás často odlišuje od konkurence.

Jak byste váš styl popsala zákazníkům, kteří vás zatím neznají?

Principem všeho je variabilita, ženskost, pohodlí a kvalita. Naše móda je určena ženám, které se nebojí být samy sebou. Umí být nejen romantické, ale i odvážné a úspěšné. Proto se snažíme v ženách vzbudit pocit, že jim to sluší v každé situaci. Každý náš kousek lze lehce přizpůsobit. Je jedno, zda doplníte k šatům lodičky a sako, nebo tenisky a džísku. Vždy to bude vypadat skvěle a stejné šaty vezmete jak na svatbu, tak i na letní dovolenou. Střihy jsou tvořeny tak, aby kopírovaly ženskou postavu a zaujaly nositelku svou atraktivitou. Zásadně vyrábíme z materiálů, které jsou pohodlné a kvalitní. Samotný produkt si pak zamilujete, jelikož vydrží několik let a budete se v něm cítit skvěle. 

Jaký kousek je váš bestseller a proč?

Když už jsme u těch šatů, bylo by jich víc, ale asi bych vyzdvihla naše zavinovačky. Letos se roztrhl pytel se zavinovacími šaty a šila je snad každá firma. Ale musím říct, že nám se prodávaly opravdu hodně! Lidem se líbil zajímavý střih. Kombinace kimonového vršku, stojáček a šikmý cíp na přední délce šatů je oslovil. Častý argumentem bylo, že jsou jiné, než mají ostatní a navíc krásně sedí. 

Co je vám při tvorbě největší inspirací?

To je těžké vysvětlit. Inspirace na nás číhá na každém rohu v podobě  různých tvarů, lidí, vztahů, barev i situací. Pokaždé je inspirací něco jiného, ale zásadní je barevný soulad všech kusů v nové kolekci.

Máte v nabídce i oblečení pro muže? Pokud ne, zvažujete, že byste svou nabídku o pánské kousky rozšířila?

Oblečení pro muže v nabídce nemáme hlavně proto, že jsme principem zaměřeni na dámskou módu a celý brand značky je takto nastavený. Zatím se tedy ani nechystáme na rozšíření o pánské kousky.

Nedávno jste měla možnost šít šaty pro zakladatelku Dyzajn marketu, Terezii, v plus size velikosti. Přineslo vám to nějaké nové zkušenosti a zvažujete rozšířit svou nabídku o plus size oblečení?

Ano, pro Terezii jsme tvořili naše madeirové zavinovací šaty. Byla to práce na míru, kdy musí člověk v první řadě vnímat samotnou osobnost, pro kterou jsou šaty určeny. Na každého se hodí něco jiného a každý má své pocity. Vše je třeba skvěle vykomunikovat a v tomto ohledu to pro mě byla další fajn zkušenost. Nechci se chvástat, ale musím přiznat, že mám opravdu radost z toho, jak Terezii šaty sluší! Myslím, že se v nich cítí moc dobře a bude je ráda nosit. Díky tomu jsem začala uvažovat o produktech i v  plus size velikostech. Nebude to jen tak na lusknutí prstem, ale pokud se to všechno povede, mohli bychom prvních pár kusů zařadit do zimní kolekce. Mely by to být šaty a bundy.

Dyzajn marketů se účastníte již pravidelně, co vám účast přináší?

Jelikož je naše klientela z velké části pražská, je pro nás Dyzajn market takovým ukazatelem. Zde představujeme naše nové kolekce svým zákaznicím jako první, máme okamžitou zpětnou vazbu a pak víme jakým směrem se dát. Bez ohledu na to, je akce vždy na vysoké úrovni a lidé sem moc rádi chodí. Přijdou si nejen nakoupit, ale i pobavit a udělat si radost. Díky tomu nám také přibývají spokojené zákaznice, které rády zabloudí i k nám na web.

Jaké máte plány do budoucna, chystáte nějaké novinky?

Jak už bylo řečeno, pokusíme se o velikosti plus size a na podzimní Dyzajn market se nechte překvapit :-). Klube se nám tam jedna pěkná limitka.

Přijďte si s autorkou Naďou popovídat o její tvorbě a vyzkoušet všchny originální kousky naživo na podzimní Dyzajn market 28. a 29. října. 

 

 

Dyzajn newsletter

Do you like to go to Dyzajn market shopping, eating or simply enjoying the unique atmosphere? Don't want to miss the next one? Two weeks before the event, we will be happy to send you a reminder with the date, place of the event and news that awaits you, just fill in your e-mail address.

 

Don't worry, your email address is safe with us. Want to know more? You can find our personal data processing conditions here.