Ženskost, pohodlí a kvalita

Ženskost, pohodlí a kvalita
05/10/2023

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?

Jmenuju se Naďa Gocmanová a jsem majitelkou značky Goci. Moje předchozí práce fakturantky mě ubíjela a stále jsem snila o své módní značce, kterou se mi podařilo založit po mateřské dovolené v roce 2015. To jsem ovšem byla na vše sama. Dnes mám kolem sebe pár dalších lidí, kteří to táhnou se mnou. Za značkou Goci dnes, kromě mě, stojí i tři krejčové a dva lidé, kteří se starají o propagaci, web a komunikaci se zákazníky.

Čím se vaše tvorba odlišuje od ostatních lokálních značek ve stejném oboru?

Pocházím z rodiny, kde je krejčovské řemeslo tradicí. Moje prababička byla ve své době vyhlášená krejčová a moje mamka mistrová na oděvním učilišti. Sama jsem vystudovala oděvní průmyslovku a pak vyšší školu oděvního návrhářství v Praze. Stojím si za tím, aby byly naše modely nejen nápadité, ale i precizně vypracované. Myslím, že právě to nás často odlišuje od konkurence.

 

Jak byste váš styl popsala zákazníkům, kteří vás zatím neznají?

Principem všeho je variabilita, ženskost, pohodlí a kvalita. Naše móda je určena ženám, které se nebojí být samy sebou. Umí být nejen romantické, ale i odvážné a úspěšné. Proto se snažíme v ženách vzbudit pocit, že jim to sluší v každé situaci. Každý náš kousek lze lehce přizpůsobit. Je jedno, zda doplníte k šatům lodičky a sako, nebo tenisky a džísku. Vždy to bude vypadat skvěle a stejné šaty vezmete jak na svatbu, tak i na letní dovolenou. Střihy jsou tvořeny tak, aby kopírovaly ženskou postavu a zaujaly nositelku svou atraktivitou. Zásadně vyrábíme z materiálů, které jsou pohodlné a kvalitní. Samotný produkt si pak zamilujete, jelikož vydrží několik let a budete se v něm cítit skvěle. 

Jaký kousek je váš bestseller a proč?

Když už jsme u těch šatů, bylo by jich víc, ale asi bych vyzdvihla naše zavinovačky. Letos se roztrhl pytel se zavinovacími šaty a šila je snad každá firma. Ale musím říct, že nám se prodávaly opravdu hodně! Lidem se líbil zajímavý střih. Kombinace kimonového vršku, stojáček a šikmý cíp na přední délce šatů je oslovil. Častým argumentem bylo, že jsou jiné, než mají ostatní a navíc krásně sedí.

 

Co je vám při tvorbě největší inspirací?

To je těžké vysvětlit. Inspirace na nás číhá na každém rohu v podobě různých tvarů, lidí, vztahů, barev i situací. Pokaždé je inspirací něco jiného, ale zásadní je barevný soulad všech kusů v nové kolekci.

Máte v nabídce i oblečení pro muže? Pokud ne, zvažujete, že byste svou nabídku o pánské kousky rozšířila?

Oblečení pro muže v nabídce nemáme hlavně proto, že jsme principem zaměřeni na dámskou módu a celý brand značky je takto nastavený. Zatím se tedy ani nechystáme na rozšíření o pánské kousky.

 

Nedávno jste měla možnost šít šaty pro zakladatelku Dyzajn marketu Terezii v plus size velikosti. Přineslo vám to nějaké nové zkušenosti a zvažujete rozšířit svou nabídku o plus size oblečení?

Ano, pro Terezii jsme tvořili naše madeirové zavinovací šaty. Byla to práce na míru, kdy musí člověk v první řadě vnímat samotnou osobnost, pro kterou jsou šaty určeny. Na každého se hodí něco jiného a každý má své pocity. Vše je třeba precizně komunikovat a v tomto ohledu to pro mě byla další fajn zkušenost. Nechci se chvástat, ale musím přiznat, že mám opravdu radost z toho, jak Terezii šaty sluší! Myslím, že se v nich cítí moc dobře a bude je ráda nosit. Díky tomu jsem začala uvažovat o produktech i v plus size velikostech. Nebude to jen tak na lusknutí prstem, ale pokud se to všechno povede, mohli bychom prvních pár kusů zařadit do zimní kolekce. Mely by to být šaty a bundy.

Dyzajn marketů se účastníte již pravidelně, co vám účast přináší?

Jelikož je naše klientela z velké části pražská, je pro nás Dyzajn market takovým ukazatelem. Představujeme zde nové kolekce našim zákaznicím jako první, a tak máme okamžitou zpětnou vazbu a pak víme, jakým směrem se dát. Bez ohledu na to, je akce vždy na vysoké úrovni a lidé sem moc rádi chodí. Přijdou si nejen nakoupit, ale i se pobavit a udělat si radost. Díky tomu nám také přibývají spokojené zákaznice, které pak rády zabloudí i k nám na web.

 

Jaké máte plány do budoucna, chystáte nějaké novinky?

Jak už bylo řečeno, pokusíme se o velikosti plus size a na podzimní Dyzajn market se nechte překvapit. :-) Klube se nám tam jedna pěkná limitka.

Přijďte si s autorkou Naďou popovídat o její tvorbě a vyzkoušet všchny originální kousky naživo na podzimní Dyzajn market 28. a 29. října.