Iveta Nedomová

Iveta Nedomová
28/06/2023

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?

Jak už název napovídá, za značkou stojím já, Iveta Nedomová a značku jsem založila v roce 1994. 

Čím se vaše tvorba odlišuje od ostatních značek ve stejném oboru?

Na trhu funguji již poměrně dlouho a díky tomu jsem zažila jsem mnoho třeba i s Květou Fialovou, Helenkou Růžičkovou, Janou Brejchovou a dalšími osobnostmi, které byly zároveň i velikými kamarádkami. Zaměřuji se na ženy všech velikostí. Velice dobře umím i velmi plus size kousky. Zaměstnávám české švadlenky, pánské krejčové a lidi, kteří mají obrovské zkušenosti v oboru. Mou výhodou je, že za zákazníky cestuji. Oblíbené jsou módní přehlídky, které dělám v různých městech. Manekýnky jsou normální ženy krev a mléko. Používám pouze přírodní materiály, len, konopí, vizkozu, hedvábí a jiné. Protože dělám i bytový design, má tvorba je hodně ovlivněná architekturou. Minimalistický styl dokážeme vytvořit i na větší postavu.

Jak byste zákazníkům popsala svou tvorbu, co ji nejlépe vystihuje?

Moje tvorba je založena na osobním jednání. Vždy jsem měla kamenné obchody a jsem v úzkém kontaktu se všemi zákaznicemi. Mou tvorbu tak mohu zaměřit na individuální potřeby každé zvlášť. Nikdy jsem nedělala konfekci a za ta léta už vím, co které postavě sedí. 30 let dělám osvětu, co se týče lněného oblečení. Sama se oblékám jen do svých kousků, nikdy jsem si nic nekoupila jinde. Z toho pramení široký sortiment, který děláme a neustále obměňujeme. Nad svou tvorbou přemýšlím a neustále vymýšlím, čím ještě doplnit šatník. Většina mých zákaznic se stala i mými kamarádkami a jejich šatník už skýtá takřka pouze mé kousky.
Oblékám je opravdu už 30 let a neustále se ke mě vrací. To je pro mě největší vizitka kvality a serióznosti.

Máte v nabídce také oblečení pro muže nebo se zaměřujete výhradně na ženskou módu?

Ano, přestože větší část našich zákázníků tvoří ženy, rádi oblékáme i muže. 

Co nebo kdo je vaší největší inspirací při navrhování nových modelů?

Inspiraci nejčastěji čerpám z architektury, historie nebo třeba dobových filmů.

Z jakých materiálů nejčastěji a s největší radostí šijete?

Nejčastěji šijeme ze lnu, konopí, úpletů, vizkózy, hedvábí. Nechávám si také látky tkát nebo přímo uplést na míru z mých lněných přízí.

Zahrnuje vaše nabídka i plus size velikosti?

Plus size velikosti jsou samozřejmostí, protože ani já nejsem hubená a mám radost, když mohu vyhovět všem.

Jaké máte plány do budoucna, chystáte nějaké novinky?
 

Hodně jsem teď aktivní na sociálních sítích a chtěla bych svou tvorbu přemístit i do online prostoru.

 

 

 


 

 

Dyzajn newsletter

Do you like to go to Dyzajn market shopping, eating or simply enjoying the unique atmosphere? Don't want to miss the next one? Two weeks before the event, we will be happy to send you a reminder with the date, place of the event and news that awaits you, just fill in your e-mail address.

 

Don't worry, your email address is safe with us. Want to know more? You can find our personal data processing conditions here.