Jednoduchý design, udržitelnost i variabilita

Jednoduchý design, udržitelnost i variabilita
28/06/2023

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?

Jak název značky napovídá, stojím za ní já, Iveta Nedomová, a založila jsem ji už v roce 1994. Jakožto žena s nekonfekční postavou a nekonvenčním stylem jsem se zaměřila na módu, jakou trh nenabízel  zajímavou a vhodnou pro každou postavu, do níž bych zároveň mohla promítnout jednoduchost skandinávského stylu, který upřednostňuji.

Čím se vaše tvorba odlišuje od ostatních značek ve stejném oboru?

Na trhu funguji již poměrně dlouho a díky tomu jsem zažila mnoho, třeba i s Květou Fialovou, Helenkou Růžičkovou, Janou Brejchovou a dalšími osobnostmi, které byly zároveň i mými velkými kamarádkami. Zaměřuji se na ženy všech velikostí. Velice dobře umím i velmi plus size kousky. Zaměstnávám české švadlenky, pánské krejčové a lidi, kteří mají obrovské zkušenosti v oboru. Minimalistický styl dokážeme vytvořit i na větší postavu.
Mou výhodou je, že za zákazníky cestuji. A oblíbené jsou také módní přehlídky, které dělám v různých městech, kde manekýnky jsou normální ženy "krev a mlíko".
Používám pouze přírodní materiály, len, konopí, viskózu, hedvábí a jiné. A protože dělám i bytový design, je má tvorba též hodně ovlivněná architekturou.

Jak byste zákazníkům popsala svou tvorbu, co ji nejlépe vystihuje?

Moje tvorba je založena na osobním jednání. Vždy jsem měla kamenné obchody, a proto jsem se všemi zákaznicemi v úzkém kontaktu. Své modely tak mohu zaměřit přímo na jejich individuální potřeby. Nikdy jsem nedělala konfekci a za ta léta už vím, co které postavě sedí.
Také dělám 30 let osvětu lněnému oblečení. A v neposlední řadě se sama oblékám jen do svých kousků, nikdy jsem si nic nekoupila jinde. Z toho vyplývá, že tvoříme opravdu široký sortiment, který také neustále obměňujeme. Nad svou tvorbou přemýšlím a neustále vymýšlím, čím by se ještě dalo šatník doplnit.
Většina mých zákaznic se stala i mými kamarádkami a odívají se už téměř pouze do mých kousků. Oblékám je opravdu už 30 let a neustále se ke mně vrací. To je pro mě největší vizitka kvality a serióznosti.

 

Máte v nabídce také oblečení pro muže nebo se zaměřujete výhradně na ženskou módu?

Ano, přestože větší část našich zákázníků tvoří ženy, rádi oblékáme i muže.

 

Co nebo kdo je vaší největší inspirací při navrhování nových modelů?

Inspiraci nejčastěji čerpám z architektury, historie nebo třeba z dobových filmů.

Z jakých materiálů nejčastěji a s největší radostí šijete?

Nejčastěji šijeme ze lnu, konopí, úpletů, viskózy a hedvábí. Nechávám si také látky tkát nebo přímo uplést na míru z mých lněných přízí.

 

Zahrnuje vaše nabídka i plus size velikosti?

Plus size velikosti jsou samozřejmostí, protože ani já nejsem hubená a hlavně mám radost, když mohu vyhovět všem.

 

Jaké máte plány do budoucna, chystáte nějaké novinky?

Hodně jsem teď aktivní na sociálních sítích a chtěla bych svou tvorbu přemístit více i do online prostoru.

Čerstvé novinky od Ivety Nedomové můžete už nyní obdivovat na jejich sociálních sítích, nic se ale nevyrovná osobní zkušenosti. Tak vyrazte poslední červencový víkend na Dyzajn market Prázdniny k Národnímu divadlu a okoukněte její tvorbu. Jste-li fanoušky přírodních materiálů, minimalistického stylu nebo jen sháníte něco pohodlného a zároveň šik, určitě si vyberete.

 

--anna--