Od atopika pro atopiky

Od atopika pro atopiky
15/04/2024

Jak vznikla myšlenka založit značku DermaFood? Co bylo hlavním impulsem k vytvoření a jak dlouho jste na trhu?

Značka DermaFood byla založena na základě vlastní potřeby, protože jsem celý život bojoval s atopickým ekzémem a chtěl jsem najít přírodní řešení, které by mi opravdu pomohlo. Roky jsem odmítal kortikoidy a věřil jsem, že lze dosáhnout úlevy i bez nich. To se nakonec povedlo. První prototyp balzámu jsem vytvořil pro sebe, pak pro rodinu plus okolí a nakonec díky zájmu a podpoře lidí na crowdfundingové platformě Hithit se povedlo uvést balzám na trh se vším všudy. Mám na mysli kompletní certifikaci, dermatologické testy a tak dále. Do teď jsem moc vděčný všem, kteří DermaFood podpořili. Za chvíli to bude rok co je DermaFood na trhu a mám neskutečnou radost kolika lidem balzám za tu dobu dokázal pomoci.

Jakým způsobem se DermaFood liší od ostatních produktů péče o pokožku ekzematiků? 
 

Naše produkty jsou výjimečné díky 100% přírodním ingrediencím a jejich unikátní kombinaci, která problematickou pokožku intenzivně hydratuje, vyživuje a regeneruje. Každý kdo má atopický ekzém či podobný problém ví jak ho dokáže pokožka svědit až pálit. DermaFood pomáhá přinést úlevu pro tento problém. Od samotného zklidnění pokožky až po její regeneraci. Zároveň jsem si vědom, že nejde vytvořit produkt, který sedne všem lidem na světě. Proto se od konkurence lišíme i tím, že nabízíme garanci spokojenosti. Úleva nebo peníze zpět.

Jaká byla vaše největší výzva při vývoji produktů DermaFood a jak jste ji překonali?

Největší výzvou bylo najít tu správnou kombinaci ingrediencí, která by byla nejen účinná, ale i příjemná pro každodenní použití. Nebylo to hned na první dobrou. Bylo více verzí prototypů. Nakonec byla vybrána kombinace přírodních složek, která fungovala na můj atopický ekzém co nejlépe a věřil jsem, že balzám sedne i dalším lidem.

 

Jaké jsou vaše plány a cíle? Chystáte se rozšiřovat sortiment?

Sami zákazníci nám píší nápady na produkty, které máme vytvořit dál. Protože, samozřejmě existuje více problémů, které se dají řešit přírodní kosmetikou.Některé z nich jsem vyslyšel a bude to opravdu pecka! Mohu nyní s radostí prozradit, že s nyní dermatologicky testuje sprchový olej pro ekzematiky, čistící gel a sérum na akné, prorůstový vyživující olej na vlasy a další produkty, na které se mohou zákazníci a fanoušci naší značky těšit. Tento rok bude opravdu zajímavý!
 

Jaké jsou nejčastější ohlasy od uživatelů vašich produktů a jakým způsobem vás tyto ohlasy motivují/inspirují?
 

Od našich zákazníků dostáváme neskutečně pozitivní zpětnou vazbu. Jejich příběhy o zlepšení stavu ekzému či psoriázy jsou pro mě největší motivací pokračovat a neustále zlepšovat naše produkty. Nejvíce mi dělají radost příběhy maminek, které vyzkoušeli balzám na své miminko a pak zhruba po týdnu používání posílali děkovné zprávy, že je ekzém pryč. Od jedné zákaznice jsem dokonce dostal láhev vína jako poděkování. To opravdu potěšilo.

Který z produktů je váš bestseller a proč?

Náš Vyživující balzám na tělo je bestseller, protože jeho účinnost v boji proti ekzému, suché pokožce a psoriáze přesahuje očekávání. Je to produkt, na který jsem opravdu hrdý. Nejvíce oblíbená verze balzámu je ve vysouvací tubičce. Jedna paní nám dokonce napsala vtipnou recenzi “Objednala jsem pro dceru a musím říct, že je naprosto skvělý. Nejenže si ruce maže dobrovolně sama, protože balení vypadá jako “velká rtěnka”, ale nádherně voní a opravdu pomáhá! Určitě objednám znovu.” Velká rtěnka mě opravdu pobavila! :-)

Co byste vzkázal čtenářům, kteří se s podobnými problémy potýkají a  hledají účinnou pomoc?
 

Chci říct všem, kteří se potýkají s podobnými kožními problémy, že není nutné se spokojit s nedokonalými řešeními jako jsou kortikoidy, které dost často mají vedlejší účinky. Je možné najít přírodní, účinnou úlevu a nemusí se jednat pouze o používání balzámu DermaFood. Je důležité uvědomit si co atopický ekzém vlastně spouští. A to je velice individuální. Může to být špatná strava, stres či jiné faktory jako například suchost vzduchu v místnosti. Já se snažím nabídnout lidem úlevu, když se ekzém vyskytne. Každopádně je důležité řešit příčinu, aby se ekzém vyskytoval třeba jen minimálně.

Májové Dyzajn marketu se budete účastnit poprvé, co vás vedlo k tomu se k nám přihlásit a co od účasti očekáváte?

Májového Dyzajn marketu se účastním poprvé, protože bych byl moc rád, aby se o našich produktech dozvědělo co více lidí. Doufám, že se náš prodej vydaří a balzám si najde cestu k dalším lidem, kterým přinese úlevu. 

 

Dyzajn newsletter

Do you like to go to Dyzajn market shopping, eating or simply enjoying the unique atmosphere? Don't want to miss the next one? Two weeks before the event, we will be happy to send you a reminder with the date, place of the event and news that awaits you, just fill in your e-mail address.

 

Don't worry, your email address is safe with us. Want to know more? You can find our personal data processing conditions here.