Od atopika pro atopiky

Od atopika pro atopiky
15/04/2024

Jak vznikla myšlenka založit značku DermaFood? Co bylo hlavním impulsem k vytvoření a jak dlouho jste na trhu?

Značku DermaFood jsem založil ze své vlastní potřeby, protože jsem celý život bojoval s atopickým ekzémem a chtěl jsem najít přírodní řešení, které by mi opravdu pomohlo. Roky jsem odmítal kortikoidy a věřil jsem, že lze dosáhnout úlevy i bez nich, a to se nakonec povedlo.
První prototyp balzámu jsem vytvořil pro sebe, pak pro rodinu a okolí, a nakonec se, díky zájmu a podpoře lidí na crowdfundingové platformě Hithit, povedlo uvést balzám na trh se vším všudy. Čímž mám na mysli kompletní certifikaci, dermatologické testy a tak dále. Do teď jsem moc vděčný všem, kteří DermaFood podpořili. Za chvíli to bude rok, co je značka na trhu a já mám neskutečnou radost, kolika lidem za tu dobu dokázal balzám pomoci.

Jakým způsobem se DermaFood liší od ostatních produktů péče o pokožku ekzematiků?

Naše produkty jsou výjimečné díky 100% přírodním ingrediencím a jejich unikátní kombinaci, která problematickou pokožku intenzivně hydratuje, vyživuje a obnovuje. Každý, kdo má atopický ekzém či podobné potíže, ví, jak ho dokáže pokožka svědit až pálit a DermaFood právě od těchto problémů ulevuje. Pomáhá samotnému zklidnění pokožky i její regeneraci. Jsem si ale zároveň vědom, že nejde vytvořit produkt, který sedne všem lidem na světě, proto se od konkurence lišíme i tím, že nabízíme garanci spokojenostiúleva, nebo peníze zpět.

 

Jaká byla vaše největší výzva při vývoji produktů DermaFood a jak jste ji překonali?

Největší výzvou bylo najít tu správnou kombinaci ingrediencí, která by byla nejen účinná, ale i příjemná pro každodenní použití. Nebylo to hned na první dobrou. Bylo více verzí prototypů, ale nakonec byla vybrána taková kombinace přírodních složek, která fungovala na můj atopický ekzém co nejlépe a věřil jsem, že balzám sedne i dalším lidem.

Jaké jsou vaše plány a cíle? Chystáte se rozšiřovat sortiment?

Sami zákazníci nám píšou nápady na produkty, které máme vytvořit dál, protože samozřejmě existuje více kožních problémů, co se dají přírodní kosmetikou řešit. Tak jsem některé z nich vyslyšel a bude to opravdu pecka! Mohu nyní s radostí prozradit, že se právě dermatologicky testuje sprchový olej pro ekzematiky, čistící gel a sérum na akné, prorůstový vyživující olej na vlasy a další produkty, na které se mohou zákazníci a fanoušci naší značky těšit. Tento rok bude opravdu zajímavý!

 

Jaké jsou nejčastější ohlasy od uživatelů vašich produktů a jakým způsobem vás tyto ohlasy motivují/inspirují?

Od našich zákazníků dostáváme neskutečně pozitivní zpětnou vazbu. Jejich příběhy o zlepšení stavu ekzému či psoriázy jsou pro mě největší motivací pokračovat a neustále zlepšovat naše produkty. Nejvíce mi dělají radost příběhy maminek, které vyzkoušely balzám u svých miminek a pak zhruba po týdnu používání posílaly děkovné zprávy, že je ekzém pryč. Od jedné zákaznice jsem dokonce dostal jako poděkování láhev vína. To opravdu potěšilo.

 

Který z produktů je váš bestseller a proč?

Náš Vyživující balzám na tělo je bestseller, protože jeho účinnost v boji proti ekzému, suché pokožce a psoriáze přesahuje očekávání. Je to produkt, na který jsem opravdu hrdý. Nejvíce oblíbená verze balzámu je ve vysouvací tubičce. Jedna paní nám dokonce napsala vtipnou recenzi: Objednala jsem pro dceru a musím říct, že je naprosto skvělý. Nejenže si ruce maže dobrovolně sama, protože balení vypadá jako "velká rtěnka", ale navíc nádherně voní a opravdu pomáhá! Určitě objednám znovu“. Velká rtěnka mě opravdu pobavila! :-)

Co byste vzkázal čtenářům, kteří se s podobnými problémy potýkají a hledají účinnou pomoc?

Chci říct všem, co se potýkají s kožními problémy, že není nutné se spokojit s nedokonalým řešením, jako jsou kortikoidy, které mají dost často vedlejší účinky. Je totiž možné najít i účinné přírodní zmírnění, čímž nemám na mysli pouze používání balzámu DermaFood, ale i to, že je důležité uvědomit si, co atopický ekzém vlastně spouští, a to je velice individuální. Může tím být špatná strava, stres či jiné faktory, jako například suchost vzduchu v místnosti. Já se snažím nabídnout lidem úlevu, když se ekzém vyskytne. Každopádně řešit příčinu je důležité proto, aby se ekzém vyskytoval třeba jen minimálně.

 

Májového Dyzajn marketu se budete účastnit poprvé, co vás vedlo k tomu se k nám přihlásit a co od účasti očekáváte?

Májového Dyzajn marketu se účastním poprvé, protože bych byl moc rád, aby se o našich produktech dozvědělo co nejvíce lidí. Doufám, že se nám prodej vydaří a balzám si najde cestu k dalším lidem, kterým přinese úlevu. 

Trápí i vás, nebo někoho ve vašem okolí ekzematická pokožka? Stavte se na májovém Dyzajn marketu u stánku značky DermaFood a vyzkoušejte, jestli i vám přinese tyčinka plná přírodních složek úlevu.