Tři kroky postačí

Tři kroky postačí
10/04/2024

Jak a kdy vznikla myšlenka založit značku kosmetiky zaměřenou na minimalistickou péči o pleť pro ženy 30+?


Nápad založit vlastní značku kosmetiky nepřišel hned, nebyl to můj sen od dětství nebo od rané dospělosti. Dostávala jsem se k tomu postupně. Ať už tím, že jsem si sama vyráběla vlastní kosmetiku, protože mám velmi problematickou a citlivou pleť, na které se dělají pupínky a zároveň ekzémy a nebylo možné pro tuhle kombinaci na trhu najít vyhovující péči nebo tím, že mě moje životní cesta dovedla na Krétu, odkud jsem začala dovážet do ČR krétskou značku přírodní kosmetiky a díky tomu získala spoustu zkušeností, ale sáhla si i na pomyslné dno. Všechno se postupně spojilo a já jsem pak najednou věděla, co chci vytvořit. A všechno, co jsem do Omorfie vložila vychází z mých více než 25 letých zkušeností.

Proč jste se rozhodla jít cestou právě 3 krokové péče, jaký význam každý krok má?


V době hledání té pravé kosmetiky pro mojí pleť jsem vyzkoušela opravdu obrovské množství produktů, utratila desetitisíce v naději, že konečně najdu něco, co mi pomůže. Když jsem pracovala v korporátu pro nadnárodní kosmetické značky, zjistila jsem, že za všemi „nezbytnými“ produkty je jen skvělý marketing a cíl vydělat, co nejvíc peněz a taky to, že pro krásnou a zdravou pleť opravdu nepotřebujeme 5,6,7 nebo 10 krokovou kosmetickou rutinu. V péči o pleť platí, že méně je víc a pokud jsou produkty s propracovaným složením, stačí opravdu jen 3 a můžete je používat ráno i večer. 3 kroky v Omorfii, to je 1. čištění pleti (důkladné a zároveň šetrné k hydrolipidovému filmu a mikrobiomu), 2. Tonizace a hydratace, které pomáhají vyrovnat ph a rychlejší obnově ochranného filmu, zároveň je dobrá hydratace klíčová pro vstřebávání pleťových olejů, které máme ve třetím kroku a tím je výživa pleti. Nic dalšího opravdu potřeba není. 

Jakou má roli meditace ve spojení s péčí o pleť v rámci vašeho konceptu?


Nezastupitelnou. S prvním synem jsem se totiž úplně ztratila. Začala jsem podnikat, pracovala po nocích a stala se ze mě máma a podnikatelka. Monika ale úplně zmizela. Z holky, která každé ráno cvičila jógu, chodila na různé kurzy a meditovala, se stala utahaná žena, která někde ztratila sama sebe. Byla jsem opravdu vyčerpaná, na syna jsem byla úplně sama a bez pomoci okolí. A právě to mě potom přivedlo k myšlence do nově vytvářené značky zařadit afirmace a jednotlivé kroky propojit do rituálu, do každodenní krátké meditace, abychom se i ve chvílích, kdy jsme vyčerpané a tak trochu ztracené, měly čeho držet. Abychom se neztratily anebo se znovu našly. To podporují i aromaterapeutické kompozice v jednotlivých produktech, které jsou tvořené tak, aby podporovaly účinky afirmací a jejich působení na psychiku. 


 

Jaká byla největší výzva, kterou jste museli překonat při zavádění této značky na trh a jakým způsobem jste ji zvládli?


Určitě to byla organizace a čas. Při rozjezdu Omorfie jsem byla podruhé těhotná a v kombinaci s péčí o tříletého syna to bylo opravdu náročné. Všechno, od vývoje produktů po marketing a správu, jsem dělala sama, s občasnou pomocí jedné kolegyně na půl úvazku. Zároveň jsem už podnikala, což mi sebralo téměř všechen pracovní čas a proto jsem musela víc přemýšlet kam svou energii a čas investuju. Skvělé bylo, že jsem se díky tomu naučila prioritizovat a nehroutit se z každého zádrhelu. Když se ohlídnu zpátky, tak se opravdu divím, jak jsem to všechno mohla zvládnout, ale vzpomínám na to ráda. Je to úžasný pocit, když nějaká se myšlenka a vize začíná zhomotňovat pod rukama. Navíc v tom bylo mnoho krásného, protože jak moje tělo tvořilo nový život, tvořila jsem s velkou lehkostí i aromaterapeutické kompozice do produktů.

 

Který z vašich produktů je u zákaznic nejoblíbenější a proč?


O první místo se dělí bestsellery dva - Zen Purity a Divine Elixir.  Zen Purity je odličovací a čistící balzám, který v sobě skrývá celou řadu dalších funkcí. Dá se použít nejen na čištění pleti, ale i na nehtovou kůžičku, jako sérum na řasy nebo na drobná poranění. Klientky ho milují ať už pro jeho vůni, že jim pomohl vyléčit problematickou pleť nebo že ho mohou použít i na odřený nos svých dětí.  A Divine Elixir je pleťový olej v sobě kombinuje omlazující účinky a zároveň pomáhá proti problematické pleti žen 30+, protože i ty často stále mají pupínky. Je to takový unikát, protože produktů, které by kombinovaly tyto dvě výzvy moc není. 

Jaké je vaše poselství pro ženy nad 30 let, které hledají efektivní a jednoduchý způsob péče o svou pleť s ohledem na krásu a zdraví?


Vnímám tam dvě linky. Tou první je, že pro krásnou a hlavně zdravou pleť nepotřebujeme složité několikrakrokové rutiny a trávit v koupelně nezbytně 30 a více minut každý večer, ale že stačí jednoduchá a účinná péče, které zabere maximálně 10 minut i s masáží a meditací. A tou druhou linkou je, že i když jsme opravdu unavené, tak si během té nutné kosmetické rutiny můžeme dopřát zážitek v podobě meditace a sebeláskového rituálu, který zvládne i opravdu zaneprázdněná žena. 

Jak vnímáte péči o pleť pro ženy, kterým 30 teprve bude, je vaše péče vhodná i pro ně?


Omorfia obsahuje řadu aktivních a omlazujících ingrediencí a to je ten důvod proč je určená spíše pro ženy 30+. Nicméně záleží spíš, co v souvislosti se svou pletí řeší. Dokonce mám zákaznice, které čistící duo Zen Purity a Aqua Dew kupují i svým náctiletým dcerám a ty je zbožňují. V podstatě čím dříve se žena/dívka naučí o pleť starat bez toho, aby si ubližovala, tím lépe pro ni.

Chystáte zrovna nějaké novinky, budete například rozšiřovat sortiment o další produkty?


Ano. Omorfii z velké části tvořím podle zpětné vazby zákaznic a momentálně ladím pleťové masky. 

Dyzajn marketu Máj se budete účastnit poprvé, proč jste se rozhodla přihlásit a na co se u vašeho stánku mohou zákaznice těšit?


Vlastně ani nevím, ale někdo z tvůrců mi dal tip, že to stojí za to 😊 U nás určitě najdete individuální přístup, poradenství (nejen ze sortimentu našich produktů), možnost vyzkoušet si rozdíl mezi ingrediencemi a všechno pořádně vyzkoušet a ovonět.

 


si 

 

Dyzajn newsletter

Do you like to go to Dyzajn market shopping, eating or simply enjoying the unique atmosphere? Don't want to miss the next one? Two weeks before the event, we will be happy to send you a reminder with the date, place of the event and news that awaits you, just fill in your e-mail address.

 

Don't worry, your email address is safe with us. Want to know more? You can find our personal data processing conditions here.