Tři kroky postačí

Tři kroky postačí
10/04/2024

Jak a kdy vznikla myšlenka založit značku kosmetiky zaměřenou na minimalistickou péči o pleť pro ženy 30+?

Nápad založit vlastní značku kosmetiky nepřišel hned. Nebyl to můj sen od dětství nebo od rané dospělosti, dostávala jsem se k tomu postupně. Ať už tím, že jsem si sama vyráběla vlastní kosmetiku, protože mám velmi problematickou a citlivou pleť, na které se dělají pupínky i ekzémy zároveň a pro tuhle kombinaci najít na trhu vyhovující péči bylo nemožné. Nebo tím, že mě moje životní cesta dovedla na Krétu, odkud jsem začala dovážet do Česka krétskou značku přírodní kosmetiky a díky tomu získala spoustu zkušeností, ale sáhla si i na pomyslné dno. To vše se postupně spojilo a já jsem pak najednou věděla, co chci tvořit a vložila jsem do Omorfie svých více než 25 let zkušeností.

Proč jste se rozhodla jít cestou právě 3 krokové péče, jaký význam každý krok má?

V době hledání té pravé kosmetiky pro mou pleť jsem vyzkoušela opravdu obrovské množství produktů, utratila desetitisíce v naději, že konečně najdu něco, co mi pomůže. Když jsem pracovala v korporátu pro nadnárodní kosmetické značky, zjistila jsem, že za všemi „nezbytnými“ produkty je jen skvělý marketing a cíl vydělat co nejvíc peněz a taky to, že pro krásnou a zdravou pleť opravdu nepotřebujeme 5, 6, 7 nebo 10 krokovou kosmetickou rutinu. V péči o pleť platí, že méně je více a pokud jsou produkty s propracovaným složením, stačí opravdu jen 3 a můžete je používat ráno i večer.
A co 3 kroky v Omorfii znamenají? Zaprvé čištění pleti (důkladné a současně šetrné k hydrolipidovému filmu a mikrobiomu), zadruhé tonizaci a hydrataci, která pomáhá vyrovnat ph, rychleji obnovit ochranný film a zároveň je dobrá hydratace klíčová pro vstřebávání pleťových olejů, které máme ve třetím kroku a tím je výživa pleti. Nic dalšího opravdu potřeba není. 

Jakou roli má meditace ve spojení s péčí o pleť v rámci vašeho konceptu?

Nezastupitelnou. S prvním synem jsem se totiž úplně ztratila. Začala jsem podnikat, pracovala po nocích a stala se ze mě máma a podnikatelka. Monika ale úplně zmizela. Z holky, která každé ráno cvičila jógu, chodila na různé kurzy a meditovala, se stala utahaná žena, která se někde vzdálila sama sobě. Byla jsem opravdu vyčerpaná, na syna jsem byla úplně sama, bez pomoci okolí. A právě to mě potom přivedlo k myšlence do nově vytvářené značky zařadit afirmace a jednotlivé kroky spojit v rituál každodenní krátké meditace, abychom se i ve chvílích, kdy jsme vyčerpané a tak trochu ztracené, měly čeho držet. Abychom se neztratily anebo se znovu našly. K tomu přispívají i aromaterapeutické kompozice v jednotlivých produktech, které jsou tvořené tak, aby podporovaly účinky afirmací a jejich působení na psychiku. 

Jaká byla největší výzva, kterou jste musela překonat při zavádění své značky na trh a jakým způsobem jste ji zvládla?

Určitě to byla organizace a čas. Při rozjezdu Omorfie jsem byla podruhé těhotná a v kombinaci s péčí o tříletého syna to bylo opravdu náročné. Všechno, od vývoje produktů po marketing a správu, jsem dělala sama s občasnou pomocí jedné kolegyně na půl úvazku. Zároveň jsem už podnikala, což mi sebralo téměř všechen pracovní čas, a proto jsem musela víc přemýšlet, kam svou energii a čas investuju. Skvělé bylo, že jsem se díky tomu naučila prioritizovat a nehroutit se z každého zádrhelu. Když se ohlídnu zpátky, tak se opravdu divím, jak jsem to všechno mohla zvládnout, ale vzpomínám na to ráda. Je to úžasný pocit, když se nějaká myšlenka a vize začíná zhomotňovat pod rukama. Navíc v tom bylo mnoho krásného, protože jak moje tělo tvořilo nový život, tvořila jsem s velkou lehkostí i aromaterapeutické kompozice do produktů.

 

Který z vašich produktů je u zákaznic nejoblíbenější a proč?

O první místo se dělí bestsellery dva  Zen Purity a Divine Elixir. Zen Purity je odličovací a čistící balzám, který v sobě skrývá celou řadu dalších funkcí. Dá se použít nejen na čištění pleti, ale i na nehtovou kůžičku, jako sérum na řasy nebo na drobná poranění. Klientky ho milují ať už pro jeho vůni, že jim pomohl vyléčit problematickou pleť nebo že ho mohou použít i na odřený nos svých dětí. A Divine Elixir je pleťový olej, co v sobě kombinuje omlazující účinky a zároveň pomáhá proti problematické pleti žen 30+, protože i ty často stále mají pupínky. Je to takový unikát, protože produktů, které by kombinovaly tyto dvě výzvy moc není. 

Jaké je vaše poselství pro ženy nad 30 let, které hledají efektivní a jednoduchý způsob péče o svou pleť s ohledem na krásu a zdraví?

Vnímám tam dvě linky. Tou první je, že pro krásnou a hlavně zdravou pleť nepotřebujeme složité několikrakrokové rutiny a trávit v koupelně nezbytně 30 a více minut každý večer, ale že stačí jednoduchá a účinná péče, která zabere maximálně 10 minut i s masáží a s meditací. A tou druhou linkou je, že i když jsme opravdu unavené, tak si během té nutné kosmetické rutiny můžeme dopřát současně zážitek v podobě meditace a sebeláskového rituálu, který zvládne i zaneprázdněná žena.

 

Jak vnímáte péči o pleť pro ženy, kterým 30 teprve bude, je vaše péče vhodná i pro ně?

Omorfia obsahuje řadu aktivních a omlazujících ingrediencí, a to je ten důvod, proč je určená spíše pro ženy 30+. Nicméně záleží, co v souvislosti se svou pletí žena řeší. Dokonce mám zákaznice, které čistící duo Zen Purity a Aqua Dew kupují i svým náctiletým dcerám a ty je zbožňují. V podstatě čím dříve se žena/dívka naučí o pleť starat bez toho, aby si ubližovala, tím lépe pro ni.

Chystáte zrovna nějaké novinky, budete například rozšiřovat sortiment o další produkty?

Ano. Omorfii z velké části tvořím podle zpětné vazby zákaznic a momentálně ladím pleťové masky.

 

Dyzajn marketu Máj se budete účastnit poprvé, proč jste se rozhodla přihlásit a na co se u vašeho stánku mohou zákaznice těšit?

Vlastně ani nevím, ale někdo z tvůrců mi dal tip, že to stojí za to. 😊
U nás určitě najdete individuální přístup, poradenství (nejen ze sortimentu našich produktů), možnost otestovat si rozdíl mezi ingrediencemi a všechno pořádně vyzkoušet a ovonět.


Zaujala vás značka Omorfia a chtěli byste si produkty před jejich koupí ovonět, vyzkoušet a poradit se přímo se zakladatelkou Monikou, který je pro vás ten nejvhodnější? Tak dorazte 18. a 19. května na Dyzajn market Máj na Výstaviště v Praze, Holešovicích.