EMI – I – MIO

EMI – I – MIO
19/04/2024

Jak vznikla myšlenka založit značku Emiimio, kdo za ní stojí a od kdy jste na trhu?

Jmenuji se Romana a stojím za dětskou značkou Emiimio, která letos v dubnu slaví 5 let na trhu. Myšlenka založit vlastní značku přišla s narozením mé první dcery, kdy jsem měla chuť naučit se něco nového, a tak jsem si pořídila šicí stroj a začala se učit šít. Nejprve jsem doma u jídelního stolu šila dětské hračky a oblečení pro Emičku a potom jsem ušila své první hnízdečko jako dárek pro miminko kamarádky, a to mě to nadchlo a už nepustilo. Nyní mám dvě děti, šicí dílnu, několik zaměstnanců a pendluju mezi rodinou a podnikáním. A ptáte se proč Emiimio? Není to e-mimino, jak si mnozí myslí a čtou. Emiimio vychází z Eminky, díky které to všechno vlastně vzniklo. EMI  I  MIO => Moje Emma.

Jakým způsobem se odlišují vaše produkty od ostatních na trhu a co považujete za jejich hlavní přednost?

Naše výrobky se vyznačují zejména svou praktičností, kvalitou a osobitým designem. A protože už na to dnes nejsem sama a v malé šicí dílně na pomezí Českého ráje a Podkrkonoší zaměstnávám především maminky, tak samy všechny produkty testujeme na vlastních dětech a ladíme je do posledního detailu. Vybíráme decentní tóny barev, které nejsou obvyklé, a jejichž výhodou je, že se spolu pak naše kousky dají krásně kombinovat.

 

Jaký produkt je u vašich zákazníků nejoblíbenější a proč si myslíte, že to tak je?

Asi nejoblíbenější je celá naše puntíkatá kolekce, protože ta nás zkrátka vystihuje. Je veselá, hravá a zákaznice ji milují! A potom taky náš vychytaný plenkovník, který vznikl na základě vlastních zkušeností s miminkem, a který stále vylepšujeme, stejně jako všechny naše produkty.

Jaká byla největší výzva, kterou jste museli překonat při budování značky Emiimio a jakým způsobem jste ji zvládli?

Ze všeho nejtěžší byly určitě začátky fungování a skloubení podnikání a rodiny. Každá máma ví, že fungovat v práci s malými dětmi, těsně před porodem nebo bezprostředně po porodu je náročné a každý den, i nyní, je o hledání kompromisů a priorit. Když jsem začínala a šila ještě sama, tak jsem večer co večer uspala dceru, pak usedla k šicímu stroji a tvořila jsem dlouho do noci. Dnes je to zase trochu o něčem jiném, nabaluje se spousta administrativních a marketingových činností a já se všechno stále ještě učím za pochodu. Mám pocit, že podnikání je o nekonečném překonávání nějakých výzev. Moc mě to ale baví.

 

Jako novinky chystáte na májovou edici?

Na májové edici již budeme mít oblíbenou mušelínovou kolekci obohacenou nejen o nové trendy barvy, ale také přivezeme úplně nové kousky. Těšit se můžete třeba na lehké mušelínové kalhoty, nebo na velmi žádané dětské mušelínové pončo.

Jaká je vaše zkušenost s účastí na Dyzajn marketu, proč vás baví?

Naše zkušenosti jsou vždy velmi příjemné. Je úžasné se osobně setkat s našimi zákazníky, slyšet od nich pozitivní zpětnou vazbu, mít možnost jim naše výrobky představit a nechat je osahat si použité materiály. Skvělé je i setkání s ostatními českými tvůrci a rády na Dyzajn marketu také nakupujeme.

 

Chystáte nějaké novinky do budoucna? 

Novinek, nápadů a produktů “v šuplíku” mám opravdu spoustu, ale zřejmě se budeme spíše držet naší osvědčené produktové řady a zařazovat nové materiály a barvy.

 

Jestli je něco, co byste ráda vyzdvihla a v otázkách k tomu nebyl prostor, tak můžete tady. 🙂

Děkuji, že akci jako je Dyzajn market pořádáte!

Vyrazte 18. a 19. května na procházku Stromovkou a zastavte se po cestě na májovém Dyzajn marketu omrknout roztomilosti od značky Emiimio naživo.