Objevte lásku k houpání

Objevte lásku k houpání
16/11/2023

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?

Jmenuji se Petra Holá a Hojdavak jsem založila v roce 2012 po narození mého syna.

Jak vznikla myšlenka založit Hojdavak a co vás inspirovalo k výrobě houpacích vaků?

Inspirací mi byla vlastní zkušenost s komplikacemi při uspávání miminka a následně potřeba zabavit děti v prostředí bytu aktivní hrou. A nakonec i moje touha zažít si relax v houpacím vaku na vlastní kůži.

 

Co dělá houpací vaky Hojdavak jedinečnými ve srovnání s jinými výrobci na trhu?

Máme nejširší nabídku houpacích vaků od miminka po dospělé, různé velikostní i barevné varianty a u toho největšího (do 140 kg) možnost dát si jej do bytu, nebo využít impregnovanou verzi na zahradu. Naše vaky mají originální střih i konstrukci, jsou šité ve dvou chráněných dílnách a i další výroba probíhá v ČR.

Čím houpací vaky miminkům a dětem prospívají, proč by rodiče měli vak svým dětem pořídit?

Houpání je přirozený pohyb, který je pro náš organismus prospěšný. Uvolňuje svalové napětí, zklidňuje, navozuje pocit bezpečí a klidu, zlepšuje náladu. Díky tomu miminka rychle zaspí bez nutnosti ukolébávání v náruči nebo skákání na gymnastickém míči. Rodiče tak ušetří své síly a mají na sebe více času. I větší děti houpání milují, dokážou se této aktivitě věnovat hodiny a přitom vymýšlet různé kreativní hry.

Hojdavak je vhodný i pro dospělé, jaké benefity přináší jim?

Dospělým přináší houpání ve spojení s originálním střihem vaku blažený odpočinek, úlevu a mentální restart. Jde o velice příjemný pocit, který si zamiluje každý.

 

Konzultovali jste výrobu Hojdavaku s odborníky, aby přinášel zmíněné benefity pro děti i dospělé? 

Na našich stránkách si zákazníci mohou přečíst názory odborníků, v rámci poradny spolupracujeme s fyzioterapeutkou paní Mgr. Kmeťovou. Benefity houpání pak pozná každý sám na sobě.

 

Který z vašich produktů je bestseller a proč?

Bestseller je stále kolébka Hojdavak Baby, kterou vyrábíme nejdéle, hned od začátku založení značky, ve dvou velikostech. Její pomoc často rodiče hodnotí jako nejlepší investici, jež v prvním roce svého miminka udělali.

Jaké jsou vaše plány do budoucna, můžeme se těšit na nějaké nové produkty?

Stále vymýšlíme něco nového. Poslední novinkou je krásný dřevěný stojan pro kolébku Hojdavak Baby, který je prostorově nenáročný, přenositelný a vznikl v dílně českého mistra truhláře.

 

Na Dyzajn marketu vás uvidíme v prosinci poprvé, proč jste se rozhodli přihlásit a co od účasti očekáváte?

Dříve jsme se účastnili prodejních akcí, které se soustředily spíš na dětské zboží, ale po rozšíření naší nabídky o Hojdavak Maxi a Maximus pro dospělé se otevřela příležitost využít i jiné možnosti. Moc nás těší, že můžeme naše Hojdavaky na Dyzajn marketu představit, protože jej považujeme za vysoce profesionální akci tohoto druhu v ČR. Věříme, že tam oslovíme nejen nové zákazníky, ale potkáme se i s těmi, kteří již naše Hojdavaky znají.

Díky značce Hojdavak už není houpání jen výsadou dětí. Přijďte si  9. a 10. prosince vyzkoušet ten pocit na vlastní kůži. Těšíme se na vás na posledním Dyzajn marketu tohoto roku.