Nováčci Podzimu

Nováčci Podzimu
03/10/2023

Aesta
Značka Aesta, jejíž fotku vidíte v úvodu, vyrabí svíčky z přírodních vosků a odlévá je do praktických, znovu použitelných nádob, vyrobených v českých sklárnách. Dokonale vyladěné kombinace vůní vám doma navodí tu správnou atmosféru.

 

2STVORY
Slovenská značka 2STVORY nabízí širokou škálu bytových doplňků, ušitých z vlastních autorských látek. K výrobě používá výhradně přírodní materiály jako je len, bambus či bavlna. Kromě kuchyňských utěrek, prostírání a ubrusů u nich najdete i dekorace z masivního dřeva.


 
Lesito
To jsou hračky, kreativní sady, lněné dekorace i knížky pro děti z české rodinné dílny inspirované dětským světem plným kouzel a snů.


 
Tradiční venkov
Autorka Zuzana zpracovává ovčí vlnu tradičními postupy jako jsou česání či přírodní barvení. Přede na kolovrátku, tká i plete ručně a tak vznikají plédy, šály, ponča i nejrůznější bytové doplňky. Její výrobky právem získaly označení "Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj". Na Dyzajn market dokonce doveze kolovrátek i tkalcovský stav a ukáže nám svůj um naživo.


 
Pecka
Značku založily Olga a Oli, máma s dcerou, které si plní svůj sen. U jejich stánku na vás čekají dokonale chuťově vyladěné džemy a omáčky, ale i autorské dekorace z keramiky.


 
Přijďte poslední říjnový víkend naživo obdivovat tyto a dalších více jak 200 tvůrců, kteří se rozhodli tvořit poctivé, lokální produkty. Vyzkoušejte oblečení z kvalitních materiálů, očichejte si přírodní kosmetiku, omrkněte bytové doplňky a samozřejmě nezapomeňte ochutnat vynikající jídlo, dobrou kávu i domácí limonády. Těšíme se na vás.