Podzimní dobroty

Podzimní dobroty
04/10/2023

Croissant či cro-burger?

Poprvé se Dyzajn marketu zúčastní pražská pekárna Defidu bakery, jejíž dobroty vidíte na fotce hned v úvodu. Pečou křupavé croissanty, vymazlené dorty, lahodné čokoládové eclairy nebo třeba i proslulé cro-burgery. Že nevíte, co to je? Stavte se ochutnat.

 

Ráj nejen pro vegany

Veganský catering Green leaves splní jakékoli mlsné přání, od dortíků po hlavní jídla. Vše v dokonalé harmonii chutí a navíc oku ladící tak, že podlehne i zapřísáhlý nevegan. Přesvědčte se sami.

Gastronomie Umožňující Lidem Existovat

To jsou GULE FOOD TRUCK! Sociální podnik, který vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním znevýhodněním a jehož hlavním produktem jsou vynikající tvarohové minikoblížky s různými variantami polev a posypů. Pochutnáte si a navíc podpoříte dobrou věc.

Chutě orientu

Zpestřete si podzimní dny pravým tuniským street foodem od NABU Sandwich. Ochutnejte tradiční sendviče v arabském pita chlebu s jehněčími klobáskami, kuřecí shawarmu a domácí falafel, a to i v bezlepkové verzi nebo jako bowl s hummusem.

Sladký zážitek

Poprvé na Dyzajn marketu Podzim vyzkoušíme i malé holandské lívanečky "poffertjes" u stánku Minie's lívanečky. Jsou připravované z originální kombinace surovin a podávané ještě teplé přímo z pánve. Kdo ochutná, hned tak nezapomene. 

Argentina v Praze

Ručně vyráběné tradiční argentinské empanády od značky La Paisanita jsou ideální variantou rychlého občerstvení. Suroviny na výrobu těchto taštiček pochází z českých rodinných farem a na výběr je vždy několik druhů náplní, které uspokojí chutě každého gurmána. 

To je jen malá ochutnávka toho, jaké dobroty na vás budou čekat na podzimním Dyzajn marketu. Chybět samozřejmě nebude výběrová káva, domácí limonády, alko i nealko koktejly a mnoho dalších lokálních lahůdek.