Překvap sám sebe pro Bellis

Překvap sám sebe pro Bellis
19/11/2022

Zimní Dyzajn market se koná 10. a 11. prosince a již tradičně na něm (na INFO stanu) budete moct pořídit balíčky "Překvap sám sebe". Veškeré finance z prodeje poputují na konto vybrané neziskové organizace. Letos se na našich sociálních sítí odhlasovalo, že společně podpoříme projekt Bellis, což je projekt Aliance žen s rakovinou prsu. 

V balíčcích najdete produkty od více než 300 značek, které jsme od našich dyzajnérů poctivě celý rok sbírali a schraňovali. Aby i tak nebylo balíčků s překvapením málo, doplnili jsme ještě přírodní kosmetiku od značek Biorythme i Natural Bohemia a voňavé bytové doplňky od Perfumed Prague. Tímto těmto třem značkám děkujeme za vstřícný přístup a slevu, kterou nám na výrobky dali. I díky tomu, pokud balíčky vykoupíte, podarujeme Bellis 200 tisíci korunami. A to je prostě WAU! Přesnou částku budeme sdílet v druhé polovině prosince na našich sociálních sítích. Sledujte nás na Facebooku nebo na Instagramu.

Balíčky Překvap sám sebe můžete koupit ve třech cenových kategoriích - 400, 600 a 800 Kč. Uvnitř najdete výrobky vždy minimálně v částce, kterou za překvápko utratíte. Nápis na balíčku slouží jako malá nápověda a zároveň je snad i k pobavení. Máte jich připraveno dost, ale podle zájmu v minulých letech možná ne dost, takže kdo dřív přijde, ten sám sebe překvapí víc. A pokud už balíčky nebudou, můžete svůj příspěvek pro Bellis vhodit do kasičky na INFO stanu.

Kdo vlastně "Bellisky" jsou a komu projekt pomáhá, jsme zjišťovali od Nikol Pazderové.

Projekt Bellis  mladé ženy s rakovinou prsu vznikl před 10 lety. Je projektem Aliance žen s rakovinou prsu a vedu jej již devátým rokem. Sama jsem onemocněla ve 23 letech a aktuálně se s tímto onemocněním léčí moje maminka. V organizačním týmu Bellisek působí na pozici koordinátorky již pátým rokem Petra Svobodová, která onemocněla ve 29 letech. A samozřejmě se na naší činnosti podílí i další spolupracovnice a edukátorky samovyšetření prsu a společně tvoříme skvělý tým.

 

Komu a jakým způsobem projekt Bellis pomáhá?

Impulsem ke vzniku projektu byla skutečnost, že stále častěji onemocní rakovinou prsu ženy v produktivním věku. Pokud žena onemocní v tomto věku, řeší celou řadu specifických oblastí a témat – těhotenství, mateřství, antikoncepce, ztracené sebevědomí, rekonstrukce prsu, partnerské vztahy, návrat do zaměstnání atd. Celá onkologická léčba je velmi náročná a zanechá doživotní trvalé následky, s nimiž se musí každá pacientka denně vyrovnávat, a to je opravdu velmi obtížné.

Proto projekt Bellis pomáhá a podporuje pacientky v produktivním věku, které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu. Pořádáme pro ně, jejich blízké i jejich děti odborné a podpůrné projekty a akce. Věnujeme se prevenci rakoviny prsu, organizujeme workshopy samovyšetření prsu (.)(.) a vydali jsme i knihu "Nejsi na to sama  průvodce rakovinou prsu". 

Jaké máte plány pro příští rok?

Plánujeme pokračovat ve všech našich aktivitách podporující pacientky s rakovinou prsu. Kromě osobní podpory klientek uspořádáme i tři terapeutické pobyty. Realizujeme také projekt "Zpět do kondice", který pomáhá k návratu do běžného života a zmírňuje trvalé následky onkologické léčby. Dále budou mít po celý rok naše Bellisky možnost cvičit online speciální "onko jógu". Plánujeme opět sérii webinářů a seminářů na různá témata související s léčbou, psychoterapii. Chceme uspořádat Benefiční večer, kde proběhne charitativní módní přehlídka a v roli modelek se představí naše pacientky, to má velmi příznivý terapeutický účinek. Připravujeme také nový foto projekt na podporu prevence rakoviny prsu. Dotiskneme knihy "Nejsi na to sama  průvodce rakovinou prsu", které darujeme nově diagnostikovaným pacientkám. Budeme dále na workshopech učit samovyšetření prsu a chystáme se natočit nové video, v němž chceme odlehčeným tónem učit ženy pečovat o zdraví svých prsou. Kromě výše zmíněného se budeme aktivně věnovat advokační činnosti a zpracujeme výzkum na téma trvalé následky léčby. Dále budeme rozvíjet a posouvat kampaň v rámci #PinkOctober s názvem #HlidejSiJe.

 

Co byste vzkázala ženám, kterým do života vstoupila rakovina prsu?

Ač se to možná teď nezdá, zvládnete to! Léčba uteče a vy opět budete moc žít svůj život, možná malinko jiný, ale krásný. Nikdy se nevzdávejte, stojí to za to. Poslouchejte své tělo a dopřejte si odpočinek. Ženská krása nespočívá v dokonalosti, i když přijdete o prso nebo vám přibude na těle jizva, jste stále krásnou ženou. Jizvy jsou důkazem vaší obrovské síly a bojovnosti.

Bellis v číslech

Za dobu deseti let své existence jsme poskytli konkrétní pomoc více než 1 800 ženám s rakovinou prsu. Podpořili více než 15 000 žen s rakovinou prsu. Jak si správně samovyšetřit prsa jsme naučili více než 88 000 žen a mužů. Vydali jsme knihu "Nejsi na to sama  průvodce rakovinou prsu" a do dnešního dne ji darovali více než 2 000 ženám v onkologické léčbě.

 

---anna---