Dyzajn market plný chutí

Dyzajn market plný chutí
02/10/2022

Součástí každého Dyzajn marketu je i malý food festival. Na všechny gurmány čeká na podzimní edici 29. a 30. října na Výstavišti v Praze Holešovicích pestrá ochutnávka toho nejlepšího z české street food scény. Chybět nebudou sladké dobroty, výběrová káva, poctivé masové, ale i vegetariánské a veganské pochoutky. Potěšíme také milovníky řemeslného piva, domácích limonád i alkoholických drinků. K dispozici bude několik zón k posezení i toalety.

Káva patří na Dyzajn

Jestli jste zastánci výběrové kávy, zastavte se u stánku dobře známého Kávového klubu nebo oblíbeného Dyzajn kafe. Těm z vás, kteří nedají dopustit na italský způsob pražení kávy, doporučujeme zamířit rovnou k IloveEspresso. Podle počasí budou tyto stánky nabízet teplé či studené alko i nealko drinky nebo svařák.

 

Kam na oběd

Až vám vyhládne po dopoledním korzování, máte na výběr ze široké škály chutí: asijské dim sum knedlíčky od TamarindTree, bohatě plněnou tortilu od La Tortilla, pořádný burger ze žlutého foodtrucku #zestanku, tuniský street food u NABU Sandwich, vyladěné hot dogy s domácími klobáskami od Rooster Sausage Gourmet. Milovníci avokáda nesmí minout Avocado bistro, sushi tak trochu jinak vám naservírují u Neko Onigirazu nebo je libo pravý libanonský falafel od Mujfalafel? Na své si přijdou masožravci, vegetári i vegani. 

Sladká tečka nesmí chybět

Ochutnejte francouzské makronky od Nos Macarons, poctivé vdolky u stánku TEN ŠTRŮDL či španělskou specialitu od Los Churros. U stánku Low carb v srdci nebudete věřit, že všechny dezerty jsou bez mouky i cukru. Delikátní tartaletky si vychutnáte u Pekárny Nostress, poctivné sladké i slané koláče vám naservíruje PETRISIMO, rozmanitý výběr dezertů vás čeká u MOJE DORTOVÁNÍ nebo zkuste netradiční mini koblížky od GULE.

Dodržujte pitný režim

Posilněte se řemeslným pivem mnoha druhů, včetně exotických kyseláčů, z Pivovaru Zichovec, osvěžte se domácí limonádou od JUICEE, zahřejte se svařákem nebo si nechte umíchat váš oblíbený koktejl od zkušených barmanů z RepubliCafé.

Tak co, navnadili jsme vám chuťové pohárky? Ano? Tak přijďte na podzimní Dyzajn market poslední víkend v říjnu, dobrou chuť!

---anna---